Öppna / stäng meny

Aktuellt


LVG2 är äntligen här

2020-11-25

Nu har vintern börjat smyga sig fram i delar av landet och behovet av ett effektivt och stabilt värmesystem ökar för varje dag som går.

Vi har nu efter lång tid av tester och vidare-utveckling äntligen lanserat vår nya luft/vatten-värmepumpserie LVG2.

Dessa värmepumpar är fullproppade med modern och effektiv teknik och finns i tre olika storlekar med topp-effekt 8, 12 och 20 kW. Alla värmepumparna i LVG2 serien kommer med flera effektiva funktioner som Inverter, EVI och en lättanvänd kurvstyrning.

Vårt mål är fortfarande att ge er som kunder 100% support under hela pågående pandemin, men vi följer givetvis myndigheters rekommendationer vilket givetvis påverkar hur och var vi kan utföra vårt arbete. Vi har dock inte låtit detta påverka leveransen till våra kunder och vårt mål är kunna hålla i detta så långt det bara går. Snabbt svar på telefon och mail och utleverans redan samma dag eller senast dagen efter – både på nya produkter och reservdelar är vårt mål!

Mer information om LVG2 hittar ni här!

Mvh

Teamet på Invest Living

Kunskap skapar trygghet

2020-08-29

I vårt stora fokus att kvalitetssäkra produkterna vi säljer har teknikansvariga Robert Albinsson en central roll och bidrar med mycket erfarenhet.

Robert har över 15 års erfarenhet av kylteknik, el och VVS. Genom att ha arbetat med ett stort antal olika typer av värmepumpar och kylmaskiner både vad gäller dimensionering/installation och kvalificerad felsökning är Robert mycket kunnig inom området.

Robert bevakar kvalité och prestanda i produkterna vi säljer och stöttar upp återförsäljare och slutanvändare med rådgivning inför installation. När det finns behov hjälper Robert tillsammans med kollegorna på teknisk support återförsäljare och slutanvändare med att lösa problem.

En stor del av Roberts arbete handlar också om att ge feedback och önskemål om uppdateringar och justeringar i våra kommande produkter så att de ska bli perfekt optimerade för vår marknad och våra kunder. I detta har Robert en tät dialog med samarbetsparters och utvecklingsansvariga i fabrik. 

Det bästa med att arbeta med värmepumpar enligt Robert är att ingen anläggning är den andra lik och det är nästan alltid nya utmaningar att optimera såväl en ny produkt som att få den att fungera optimalt i kundens anläggning. Det blir sällan tråkigt och det är roligt att kunna hjälpa till.

 

3 snabba frågor med Robert

Sommar eller Vinter? Sommar får det bli då.

Kött eller fisk? Svårt, men det blir nog kött med marginell vinst.

Soffan eller Gymmet? Lättaste frågan, Gymmet!

Nyttja frikylan från din bergvärmeanläggning

2020-06-12

Vill du kunna svalka dig under de varma sommardagarna, utan att bli mindre energieffektiv? Då har vi på Invest​Living ett tips till dig!​ ​

Om du idag redan investerat i bergvärme så finns det flera smarta fördelar med att komplettera systemet med en fläktkonvektor från InvestLiving.

Kylan finns naturligt i borrhålet till ditt bergvärmesystem, kylan tas tillvara och cirkuleras till InvestLivings Fläktkonvektor KON som kyler luften när den passerar konvektorn och sprider den kylda och svalkande luften ut i rummet.

Överskottsvärmen skickas sedan tillbaka till bergvärmepumpen vilket gör att värmepumpen ger effektivare värme till övrig uppvärmning som till exempel varmvatten.

Fläktkonvektorn KON från InvestLiving har en display där du enkelt justerar till önskad temperatur och det följer även en fjärrkontroll som du kan göra temperaturjustering och inställningar med.

Detta är en lösning som tar tillvara på kyla som redan finns tillgänglig i borrhålet och minimerar din energiförbrukning jämfört med att använda en traditionell AC eller annan kylutrustning.

InvestLivings Fläktkonvektor är modern, lätt att använda och finns i olika utseenden. Den har ett ordentligt luftflöde och sprider luften jämnt i rummet. Så passa på att svalka dig med hjälp av InvestLivings Fläktkonvektor KON.

Vill du veta mer? Hör gärna av dig till oss på 0491-40 30 00

En varm relation

2020-06-08

I mer än fyra decennier har Baxi värmt svenska hem.

HS Perifal AB (Baxi) levererar produkter inom värme och uppvärmning, främst på villasidan. Försäljning sker till VVS installatörer och VVS grossister. Vedpannor, pelletspannor och värmepumpar är huvudspåret.

Miljövänliga produkter som säljs med stort kunnande, engagemang och med bra support är det signum Baxi lever efter.

Invest Living och Baxi har sedan ett antal år ett framgångsrikt samarbete, där Invest Livings luft-vattenvärmepump passar perfekt in i Baxis nisch med att integrera värmepumpar i befintliga värmesystem.

Din värmepump är värd lite extra omtanke

2020-06-05

Har du mer fritid eller är hemma mer än vanligt just nu? Då är det ett alldeles utmärkt tillfälle att göra saker du normalt sätt kanske inte hinner med. En sådan sak skulle kunna vara att med hjälp av våra enkla tips ge din värmepump lite extra kärlek!

För att upprätthålla din förlängda garanti krävs underhållsservice utförd av kyltekniker vartannat år, men mellan dessa servicetillfällen är det viktigt att du själv tar hand om din värmepump för att värmepumpen ska kunna arbeta så energieffektivt som möjligt

På en luft/luft-värmepump bör du med jämna mellanrum göra rent filtret i inomhusdelen. I rum eller lokaler med ett dammigare inomhusklimat eller om det finns husdjur behöver filtret rengöras oftare -när filtret fångar mer damm gör också filtret större nytta! Filtret spolar du av med vanligt vatten under kranen. Torka inte av filtret, skaka bara bort vattendropparna du ser och sätt tillbaka filtret, det torkar snabbt tack vare värmepumpens luftflöde.

Det är också bra att se till så utomhusdelen är ren från löv och annan smuts som kan påverka funktionen och luftflödet. En diskborste är ett bra verktyg för att borsta rent lamellerna på baksidan och när man ändå är igång kan man svabba av utedelens hölje med en tvättsvamp, lite vatten och diskmedel. Det krävs inte många sekunder för att få utomhusdelen att se lite snyggare ut! 

Har du ett vattenburet system med exempelvis en luft-vattenvärmepump är det inte fel att se till att systemet är ordentligt luftat, men glöm inte att fylla på vatten så du får rätt tryck i systemet. Vanligast är cirka 1 BAR/KG, med säkerhetsventil på 1,5 BAR/KG. Är man osäker på detta kan man givetvis kontakta sin lokala fackman för rådgivning.

Har du en luft/vatten-värmepump kan du även göra rent lamellerna på baksidan av utomhusdelen med en diskborste på samma sätt som vi beskrev ovan.

Lycka till!

Är sommarstugan fit for fight?

2020-06-03

I spåren av COVID-19 ​vill allt fler av oss spendera tid i sommarstugor och fritidshus runt om i landet. Mäklare märker ett ökat intresse vid försäljningar och många flyr städerna för att tillbringa tiden med familjen eller för sig själv i stugor runt om i landet.​

Låt oss ge några enkla och konkreta tips till dig som nybliven eller rutinerad sommarstugeägare!

Vem vill mötas av instängd och unken luft i stugan när man kommer ut till sin oas för avkoppling? Lös enkelt problemet med att ständigt behöva vädra bort ”stugdoften” genom att installera en luftvärmepump som håller luften cirkulerande och frisk.

Den håller kostnadseffektivt stugan uppvärmd i frostskyddande temperatur på vintern och motverkar en utkyld stuga med grogrund för mögeltillväxt. En installation av luftvärmepump är en investering som lönar sig i längden. Jämförtmed uppvärmning genom direktverkande el kan du spara in upp till 70% av din uppvärmningskostnad. Att du på köpet kan använda luftvärmepumpens AC-funktion de varmare dagarna för att slippa försöka sova i ett 30 grader varmt sovrum på semestern är ett mycket stort plus.

Se över tillgången på varmvatten

Att byta ut en äldre varmvattenberedare till en ny kan ge dig besparing i driftskostnad och du säkrar tillgången på varmvatten. Välj med fördel en lite större varmvattenberedare för att slippa oönskade kallduschar. Jämför vi varmvattenberedare från vårt sortiment så kostar en beredare på 90liters volym enbart en tusenlapp mer en motsvarande på 50 liter. Eftersom att installationskostnaden är i regel den samma på dessa så rekommenderar vi dig att tänka till en extra gång när du väljer.

Komfort och värde
Tipsen vi just gått igenom hjälper dig som ägare av fritidshus eller stuga att säkra värdet och komforten i fastigheten.

Hör gärna av dig till oss för fler tips eller läs mer om våra luftvärmepumpar och varmvattenberedare här

Varmt på natten?

2020-06-01

Hur gör du för att somna gott när den i övrigt härliga sommarvärmen värmt upp sovrummet till 30 grader? Tar du kylväskans kylklampar och lägger under lakanet eller överväger du att gå ut i hammocken för att lägga dig där och sova?​

Låt oss ge dig ett bra och hållbart lösningsförslag på detta som blivit ett problem med våra allt varmare somrar och värmeböljor. Placera direkt en portabel AC i rummet och få sömnen du förtjänar och behöver. AC:n kyler aktivt rummet och samtidigt leds luften med hög fukthalt ut genom frånluftsslangen. Detta skapar ett mycket behagligt och svalt klimat och du kan sova gott igen.

En portabel AC är lättplacerad, står på hjul så att du enkelt kan flytta den och ansluts med vanlig stickkontakt. Du behöver inte boka någon installatör och vänta in en fast installation utan du löser det hela väldigt smidigt själv. Klicka exempelvis hem AC:n hos någon av våra återförsäljare online och få den hemlevererad och bara ställ den på plats -enklare blir det inte.

För att få ut maximal effekt så rekommenderar vi tillbehöret AirLock 100, ett fönsterförseglings-kit som gör fönsteranslutningen mycket smidig. Du kan för omgående leverans beställa din Portabla AC PAC-09 och tillbehöret AirLock 100 hos någon av våra återförsäljare

Klicka här för att hitta en återförsäljare nära dig.

MSA Luftvärmepump = luftkonditionering i sommar

2020-05-27

Med en MSA luftvärmepump är du väl förberedd för sommarens högtryck! Endast ett enkelt knapptryck på fjärrkontrollen krävs för att ställa om till kyla.

Namnet värmepump kan ibland vara lite missvisande då den också fungerar och är ett prisvärt alternativ för att kyla. 

Hur mycket det kostar att kyla ned huset med en MSA luftvärmepump är individuellt, och beror på hur stor yta som ska kylas, hur länge du vill kyla, hur planlösningen ser ut, samt vad elpriset ligger på

Ett bra genomsnitt för att beräkna kostnaden för kyla är cirka 1 krona per timmes kyldrift från din MSA Luftvärmepump.

Ett tips för att hålla nere förbrukningen på sommaren är att använda vår smarta timerfunktion och endast kyla när man är hemma eller varför inte några timmar innan man skall sova.

Du kan även använda ECO-läget för att sänka förbrukningen ytterligare.

Med en MSA luftvärmepump kan du svalka dig i sommar och sedan njuta av värmen när vintern kommer. Oavsett om du väljer att skaffa den till fritidshus, villa eller till ett garage, är en MSA luft/luft-värmepump från Invest Living ett smidigt sätt att säkra inomhusklimatet både för sommaren och vintern.

Vill du veta mer? 

Portabel AC nu i RKV-Gruppens sortiment

2020-05-08

Invest Living ser med glädje fram emot att få inleda ett samarbete ihop med Sveriges största kontorsvarukedja RKV-Gruppen!

RKV-Gruppen bildades 1967 och är inköpsorganisationen bakom Sveriges största kontorsvarukedja med över 50 försäljningsställen runt om i landet. Samarbetet startar med RKV-Gruppens sommar-kampanj och vi på Invest Living ser med glädje fram emot att få inleda detta samarbete ihop med Sveriges största kontorsvarukedja!

Försäljningsställen finns nära dig från Malmö till Gällivare och samtliga återförsäljare bedriver också webshop för dig som önskar klicka hem din AC online.

Följ länken nedan får att hitta din återförsäljare:

http://rkv.se/butiker/

Starka tillsammans

2020-03-25

Vi på Invest Living följer givetvis ”Covid-19-läget” dag för dag och har inom organisationen redan vidtagit åtgärder för att skydda vår personal, närstående, men även för att säkra leveransen till våra kunder.

Vårt mål är att kunna agera snabbt och proffsigt genom hela krisen, precis som vanligt, så länge vi tillåts och kan vara på vår arbetsplats. Beroende på hur vår speditör hanterar detta kan det dock innebära att vi tillfälligt får skicka med annat fraktbolag eller att leveranser blir något långsammare.

Vi har senaste dagarna haft mycket dialog med våra kunder det installeras fortfarande mycket värmepumpar, vilket inte är speciellt oväntat då man i osäkra tider rimligtvis prioriterar sänkt uppvärmningskostnad före annat mindre akut.
Som läget ser ut nu är det dessutom ett utmärkt tillfälle att förbättra sitt inomhusklimat!

Detta är dock inget försök till att få någon att ta förhastade beslut –vårt lager är nämligen välfyllt, så ni kan vara trygga med att vi har grejor när det är dags att beställa!

Vill du veta mer? Ring oss gärna på 0491-40 30 00

Varma Hälsningar,
VD - Mattias Fors

Sida: 1 2 3 4