Öppna / stäng meny

På grannens rekommendation

Välj kategori

2020-03-06

På grannens rekommendation

På grannens rekommendation

I det över 100 år gamla missionshuset med stora öppna ytor och högt i tak har Ingmarie gått från direktverkande el och dyra uppvärmningskostnader till att installera två luftvärmepumpar från Invest Living. ”Uppvärmningskostnaden är halverad och jag är väldigt nöjd med min investering”.

En av grannarna hade två luftvärmepumpar från Invest Living hemma hos sig och det var på den vägen efter grannens rekommendation som valet föll på Invest Living även för Ingmarie. Det var heller inte en hållbar lösning med de gamla el-elementen eftersom huset inte alltid är bebott. När man kom ut till huset efter att ingen varit där på 2 veckor och höjde upp temperaturen så tog det både lång tid att få värme i huset och det förbrukades mycket el. Med luftvärmepumparna några grader nedsänkt när ingen är i huset och ett par knapptryck på fjärrkontrollen när man kommer hit och vill ha lite mer värme så blir det otroligt mycket effektivare och smidigare.

Hur upplever du värmepumparna nu ganska precis 2 år efter installation?

”-Skulle jag betygsätta det i sin helhet så är det 9,5 av 10 möjliga säger Ingmarie! Skön och energieffektiv värme på vinterhalvåret samt möjligheten till AC på sommaren som faktiskt kom som en överraskning, jag hade inte tänkt på det alls. Anledningen till att det blir 9,5 av 10 är att det blir lite för stor kontrast mellan det gamla klassiska röda missionshuset och luftvärmepumparnas vita utomhusdel. Dock har familjen tagit på sig ett gemensamt uppdrag i att bygga in utomhusdelarna i fina träskydd som kommer att målas i falurött med tjärpappstak. Det kommer göra så att kontrasten mellan nytt och gammalt smälter samman på ett bättre sätt”.

"Liten investering stor besparing"

Hur ser du på investeringskostnaden för luftvärmepumparna?

”-Mycket bra, jag trodde att det skulle kosta en hel del mer. Man kan sammanfatta det som att jag har gjort en relativt liten investering och fått en stor besparing i form av minskad uppvärmningskostnad”.

Hur viktig är miljöaspekten i valet att satsa på luftvärmepumpar?

”-Det är jätteviktigt! Jag ser det som ett ansvar vi alla har idag att tänka på hur vi gör både i det stora och det lilla. Allt från att sköta källsorteringen till att göra energismarta val. Om alla gör så gott dom kan så blir det stora besparingar för vår miljö”.

Skulle du rekommendera andra att satsa på luftvärmepump från Invest Living?

”-Absolut, jag har redan gjort det! Jag går även i tankarna att installera en luftvärmepump till fast då i min bostad i Stockholm och där skulle det utan tvekan bli en maskin från Invest Living, varför byta det som jag vet fungerar bra”.

Vill du veta mer? 

« Tillbaka till nyhetslistan