Öppna / stäng meny

Är sommarstugan fit for fight?

Välj kategori

2020-06-03

Är sommarstugan fit for fight?

Är sommarstugan fit for fight?

I spåren av COVID-19 ​vill allt fler av oss spendera tid i sommarstugor och fritidshus runt om i landet. Mäklare märker ett ökat intresse vid försäljningar och många flyr städerna för att tillbringa tiden med familjen eller för sig själv i stugor runt om i landet.​

Låt oss ge några enkla och konkreta tips till dig som nybliven eller rutinerad sommarstugeägare!

Vem vill mötas av instängd och unken luft i stugan när man kommer ut till sin oas för avkoppling? Lös enkelt problemet med att ständigt behöva vädra bort ”stugdoften” genom att installera en luftvärmepump som håller luften cirkulerande och frisk.

Den håller kostnadseffektivt stugan uppvärmd i frostskyddande temperatur på vintern och motverkar en utkyld stuga med grogrund för mögeltillväxt. En installation av luftvärmepump är en investering som lönar sig i längden. Jämförtmed uppvärmning genom direktverkande el kan du spara in upp till 70% av din uppvärmningskostnad. Att du på köpet kan använda luftvärmepumpens AC-funktion de varmare dagarna för att slippa försöka sova i ett 30 grader varmt sovrum på semestern är ett mycket stort plus.

Se över tillgången på varmvatten

Att byta ut en äldre varmvattenberedare till en ny kan ge dig besparing i driftskostnad och du säkrar tillgången på varmvatten. Välj med fördel en lite större varmvattenberedare för att slippa oönskade kallduschar. Jämför vi varmvattenberedare från vårt sortiment så kostar en beredare på 90liters volym enbart en tusenlapp mer en motsvarande på 50 liter. Eftersom att installationskostnaden är i regel den samma på dessa så rekommenderar vi dig att tänka till en extra gång när du väljer.

Komfort och värde
Tipsen vi just gått igenom hjälper dig som ägare av fritidshus eller stuga att säkra värdet och komforten i fastigheten.

Hör gärna av dig till oss för fler tips eller läs mer om våra luftvärmepumpar och varmvattenberedare här

« Tillbaka till nyhetslistan