Öppna / stäng meny
Aktuellt

Aktuellt


Fler smarta lösningar för inomhusklimatet

2019-12-13

Vi på Invest Living strävar efter att kunna erbjuda helhetslösningar för uppvärmningen av huset, stugan etc. För att uppnå detta har vi utökat vårt sortiment med:


Multifunktionstanken MFT-270X, en stilren tekniktank i rostfritt stål med alla kopplingsmöjligheter du kan tänka dig! Tanken är designad för enkel avtappning och luftningsmöjlighet detta så att underhåll ska kunna ske så smidigt och enkelt som möjligt. Vidare har tanken justerbara fötter för enkel vattring.  

Varmvattenberedare i två olika storlekar VVB-50L och 92L. En enkel varmvattenberedare som är framtagen för att enkelt kunna kopplas in i både nya system eller fungera som utbytes beredare! Den är tillverkad i robust rostfritt stål utan onödig och känslig teknik för extra trygghet vid aggressiva vatten är beredaren utrustad med magnesium anod. För att hålla en hög och trygg kvalité används svensktillverkade säkerhets, blandnings och inloppsventiler från ESBE.  

Både VVB serien och MFT-270X har genomgått en av marknadens högsta provtryckningar på upp till 16 bar allt för långsiktig hållbarhet och för er säkerhet! 

Med dessa tillägg till sortimentet tar vi ytterligare ett steg mot målet att inte bara kunna erbjuda kvalitativa och klimatsmarta enskilda klimatlösningar utan även kunna vara helhetslösningen vid ditt val av värmesystem! På Invest Living strävar vi för att kunna erbjuda lösningar för ett bra, prisvärt och klimatsmart inomhusklimat och med MFT-270X, VVB-50L och VVB-92L har vi tagit ytterligare ett steg närmare detta mål! 

 

Bergvärme och Invest Living

2019-09-23

Vill du kunna svalka dig under de varma sommardagarna, samtidigt som du vill sprida värmen jämt i huset under de kalla vinterkvällarna? Då har Invest Living lösningen för dig!

Utnyttja ditt befintliga bergvärmesystem till max!

Om du idag redan investerat i bergvärme så finns det flera smarta fördelar med att komplettera systemet med en fläktkonvektor från Invest Living.

Den existerande kylan från det borrade hålet i ditt bergvärmesystem (köldbäraren) tas tillvara på och cirkuleras till Invest Livings Fläktkonvektor KON som kyler luften när den passerar konvektorn som sedan sprider den kylda och svalkande luften ut i rummet. Överskottsvärmen skickas sedan tillbaka till bergvärmepumpen vilket gör att det ger effektivare värme till övrig uppvärmning som varmvatten. På fläktkonvektorn från Invest Living kan du enkelt justera önskad temperatur tack vare den synliga och enkla displayen eller fjärrkontrollen.

Detta är en lösning som tar tillvara på den redan nerkylda köldbäraren som bergvärmen generar och låter dig utnyttja och minimerar din energiförbrukning jämfört med att använda en traditionell AC eller annan kylutrustning. 

Invest Livings Fläktkonvektor är både snygg och lätt att använda och finns i tre olika färger. Den har för både uppvärmning och nedkylning ett bra luftflöde och sprider luften jämnt i rummet. Fläktkonvektorn KON ger en mer behaglig och jämnare temperatur i rummet jämfört med traditionella radiatorer.

Så passa på att ta tillvara på den energi som ditt system genererar med hjälp av Invest Livings Fläktkonvektor KON. 

Vill du veta mer?

PAC-09

2019-04-29

Är du förberedd ifall sommarn 2019 blir lika varm som förra året?

Vill du kunna sänka värmen inomhus utan att behöva genomföra en tidskrävande installation eller har du redan ett värme system installerat som inte stödjer kyla? 

Då är Invest Livings PAC-09 helt rätt för dig. En mobil luftkonditionering som inte kräver någon installation. PAC-09 är en portabel AC som är perfekt för att kyla de rum som du befinner dig i, när du som mest behöver det.

PAC-09 kyler inte bara luften i rummet utan fungerar även som en avfuktare, perfekt för fuktiga svenska sommardagar. Med Invest Livings PAC-09 kan du även köra enbart avfuktning - detta för att slippa fuktiga lakan om natten eller få tvätten att torka fortare!

Allt du behöver göra för att få ett svalt och skönt rum är att koppla in PAC-09 an i ett standard vägguttag, samt att placera utblåset genom ett fönster eller ventilationskanal med hjälp av tillbehören som medföljer.

Med Invest Living PAC-09 får du ett hjälpmedel som gör att du kan njuta av sommaren på rätt sätt!

Invest Living Bonus Air 12

2019-01-31

En värmepump som kan fungera som både komplement till ett redan existerande värmesystem eller som direkt kopplas till en tank. Bonus Air 12 är luft/vatten värmepumpen som kan göra det mesta helt utan onödiga kostnader!

Invest Livings Bounus Air 12 är resultatet flera års erfarenhet, utveckling och förståelse av den nordiska klimatet. En aningen mindre pump i storleken men trotts det kraftfullare i outputen.

Bonus Air 12 är testad i de tuffaste väderförhållandena Sverige har att erbjuda, allt ifrån den hårda norrländska vintern till det fuktiga klimatet i Stockholms skärgård, detta för att pumpen skall vara perfekt anpassad för det nordiska klimatet.

Bonus Air 12s komponenter har noggrant valts ut av vårt team i Sverige, testats, provats och pushats till max under flera år i både laboratorie- och utomhusmiljö.   

Invest Livings Bonus Air 12 är speciellt framtagen för att kunna fungera som komplement till redan existerande värmesystem så som pellets eller ved, men fungerar lika bra att koppla direkt mot en tank vid exempelvis nyinstallation.

Med Invest Livings Bonus Air 12 får du en luftvattenvärmepump som inte bara är modern och kvalitativ, du får en arbetshäst på 11kW till ett väldigt förmånligt pris.       

Vill du veta mer?

Tillbehör...

2018-11-19

är till för att underlätta installation men också för att hjälpa värmepumpen fungera optimalt. Vi på Invest Living vill inte bara vara en leverantör av prisvärda och kvalitativa värmepumpar, därför har vi införskaffat ett sortiment av de små hjältarna som hjälper din värmepump fungera optimalt.

Vad behövs för att få en perfekt installerad värmepump? 1. En noggrann installatör med rätt utbildning och certifikat. 2. Rätt typ av installationsmaterial och tillbehör.

Vad kan vi på Invest Living hjälpa till med då? Enkelt vi har rätt typ av installationsmaterial och tillbehör.

Här på Invest Living så vill vi att alla våra värmepumpar skall tjäna dig länge och på ett så smidigt och effektivt sätt som möjligt. Hur kan vi bidra till detta då? Förutom våra kvalitativa och prisvärda värmepumpar så har vi även alla de tillbehören och installationsmaterial som kan behövas för att just din pump skall fungera optimalt. Vi är och vill vara en helhetsleverantör för dina värmebehov. Av denna anledning så har vi exempelvis rörsystem och vibrationsdämpare som är direkt anpassade för alla olika Invest Living värmepumpar. Vidare så vill vi att din pump skall må så bra som möjligt därför har vi flertalet tillbehör som både skyddar och hjälper din pump att fungera optimalt. Vill du kunna kontrollera värmepumpen när du inte är hemma? Inga problem bland våra tillbehör finns flera olika smarta lösningar för att fjärrstyra din värmepump.

När du väljer att införskaffa en värmepump vill vi på Invest Living att allt skall fungera så smärtfritt som möjligt därför rekommenderar vi starkt att du väljer installationsmaterial och tillbehör specifikt framtagna för Invest Livings värmepumpar.

Vill du ha kvalitet till ett bra pris välj då värmepumpstillbehör från Invest Living,

 

PS. Om det är något du känner saknas, hör gärna av dig till vår kundtjänst så kan vi komma fram till en lösning tillsammans. DS.

 

Vill du veta mer?

Invest Living MSA

2018-10-18

Invest Living MSA är en ny luft -luftvärmepump serie som kommer med den nya mer miljövänliga gasen R32. Vill du ha en värmepump som både är snäll mot miljön och plånboken.så är Invest Living MSA serie något för dig!

Vi på invest living lanserade nyligen vår nya luft/luft värmepumpserie MSA.

Så vad är det som gör MSA serien så unik? Alla MSA pumpar kommer med den nya och miljövänligare gasen R32 vilket är ett steg i rätt riktning om du vill värma ditt hus på ett så miljövänligt sätt som möjligt.

Invest Living MSA sänker din energiförbrukning rejält samtidigt som den ger ett ordentligt värmetillskott i ditt hus. MSA-serien finns i 4 olika storlekar, så att du kan anpassa värmepumpen för att täcka just dina behov. Den mindre pumpen MSA-09 passar utmärkt i exempelvis mindre stugor eller i ett garage. De två mellan modellerna MSA-12 och MSA-18 kan värma de flesta normala villor och den större modellen MSA-24 passar utmärkt till större lokaler.

Genom att välja en luft/luft värmepump så får ni en kostnadseffektiv uppvärming som samtidigt renar luften tack vare MSA effektiva luftfilter. Ytterligare en bonus är att din MSA värmepump kan även användas som AC under de varmare månaderna på året.

Tack vare all fri energi i luften finns det en oändlig energikälla som Invest Living MSA effektiv omvandlar till värme för att ge ett skönt och jämt inomhusklimat. Genom att välja till WiFi-paketet kan du enkelt styra enheten på språng via en app i telefonen.

Alla värmepumpar från Invest Living är utvecklade speciellt för det nordiska klimatet och MSA är inget undantag då de redan från början är dimensionerade för användning i Skandinavien. MSA-serien är utvecklade i nära samarbete mellan vårt svenska team och vårt utvecklingslag i Asien. Resultatet av det nära samarbetet är en värmepump som tål den svåraste av nordiska vintrar såväl som ett kallt och fuktigt klimat.

Den nya gasen R32 som du hittar i Invest Livings MSA-serie är egentligen inte ett nytt köldmedium men har varit väldigt ovanligt i luft/luft värmepumpar. R32 är ett miljövänligare alternativ till den tidigare populära gasen R410a och dess potentiella miljöpåverkan är ungefär en tredjedel lägre. Vidare så behöver man inte använda lika mycket gas vilket också bidrar till att den kan ses som ett mer miljövänligt alternativ. Så är det viktigt för dig att din luftvärmepump är så miljövänlig som möjligt, men samtidigt snäll mot plånboken, bör du välja en luftvärmepump från Invest Livings nya MSA-serie. 

Vill du veta mer?

Fläktkonvektor KON

2018-10-04

Här på Invest Living fortsätter vi att leta efter smarta och energieffektiva lösningar för ditt inomhusklimat därför vill vi slå ett slag för en hyfsad nykomling i vårat sortiment den vattenburna fläktkonvektorn Invest Living KON.

Nykomlingen i Invest Livings sortiment den vattenburna fläktkonvektorn Invest Living KON kommer med en inbyggd trevägsventil är enkel att installera men med en hög kvalité och en attraktiv design.

Fläktkonvektorn kan genom sin unika design ersätt upp till tre traditionella radiatorer. Detta genom att den varma luften sprids ut i rummet genom den smarta och justerbara fläkten. Tack vare den avancerade programvaran ger KON proportionell temperaturfördelning som i sin tur leder till en upplevd mer behaglig känsla i rummet. Väljer du att kombinera KON med en värmepump kan konvektorn både producera värme och kyla.

Invest Livings Fläkonvektor KON kommer i tre olika designalternativ.

Med en glasfront i antingen svart eller vitt samt en stilren "touch display" behöver du inte längre gömma undan din konvektor, den moderna och exklusiva designen hos KON blir istället ett snyggt tillskott till hemmets inredning.

För de utrymmen där en mer klassisk och gedigen ”plåtdesign” är att föredra finns även en konvektor med traditionell plåtfront.

Samtliga modeller kommer med en användarvänlig och smart fjärrkontroll.

Vill du veta mer?

Invest Living VVP200S

2018-09-24

Så här i början av hösten vill vi på Invest Living ge lite information kring en av våra nyare produkter Luftvarmvattenberendaren VVP200S. Ett nytt tillskott till sortimentet och ett till steg mot Invest Livings mål att kunna erbjuda ett optimalt och kostnadseffektivt inomhusklimat!

Nu när vinter och hösten är på ingång vill vi passa på att slå ett slag för vår nya Luftvarmvattenberedare VVP200S!

Genom att ta fram en modell i en lite mindre storlek kan beredaren bättre anpassas för fler olika utrymmen och situationer. Fördelarna med den mindre storleken påverkar självklart inte utseendet som både känns nordiskt och exklusivt.

Väljer du att byta ut din traditionella varmvattenberedare mot en VVP200S kan du nu maximera sparandet på tappvarmvatten och den nya modellen är även utrustad med en sol-slinga som exempelvis kan värma ett mindre rum med golvvärme.

Luftvarmvattenberedaren VVP200S, fungerar och gör samma jobb som din traditionella varmvattenberedare men med en twist. Genom att integrera en luftvärmepump i varmvattenberedaren så ger VVP200S en klar energibesparing. I VVP200S värms vattnet i huvudsak från den integrerade luftvärmepumpen till skillnad från en traditionell varmvattenberedare som enbart värmer upp ditt vatten med el-patron.

Genom VVP200S smarta och energieffektiva design kan den spara dig upp till 80% 
i energikostnader jämfört med en traditionell varmvattenberedare. 

Så gör miljön och plånboken en tjänst genom att investera i och installera en Luftvarmvattenberedare från Invest Living idag!

Vill du veta mer?

Uppmärksammad försäljningssuccé, Bonus Air 10

2017-03-15

Småländska Invest Living Scandinavia är företaget bakom värmepumpen Bonus Air 10 som blivit en säljsuccé. Sedan lanseringen 2015 har hundratals husägare runt om i landet investerat i den prisvärda värmepumpen.

Invest Living Bonus Air 10 är en så kallad luft/vattenvärmepump som på ett effektivt sätt tar upp energi från utomhusluften för att värma upp ett vattenburet värmesystem. Tekniken är väl beprövad och har utvecklats specifikt för vårt nordiska klimat. Värmepumpen är ideell att komplettera en befintlig uppvärmningslösning med och därmed uppnå stora besparingar.

Enligt Olav A Brudvik som är vd på Invest Living Scandinavia AB ökar efterfrågan hela tiden och han beskriver det som att det blivit lite av en folkrörelse kring Bonus Air 10. Man kämpar hårt och med glada miner på företaget för att klara av alla beställningar och erbjuda kunderna kvalificerad support.

Utvecklad i Norrbotten och i Småland

Bonus Air 10 har en unik så kallad monoblock-konstruktion och är utvecklad i tufft klimat med många års otaliga tester i Norrbotten. För att skapa en prisvärd och robust värmepump har Olav och värmepumpsexperterna på Invest Living Scandinavia i småländska Oskarshamn valt att enbart satsa på kvalitetskomponenter från varumärken såsom SWEP, Daikin, Danfoss och SIKA.

 Tillverkningen av luftvärmepumpen sker hos noga utvalda samarbetspartners i Asien och genom att minimera antalet mellanhänder, kan priserna på företagets värmepumpar hållas nere. Vi drivs verkligen av målbilden att skapa prisvärde för kunden utan att tumma på kvalitet, säger Olav A Brudvik. Bonus Air 10 och företagets övriga klimatsmarta värmepumpar säljs sedan via återförsäljare över hela landet såsom Baxi (HS perifal), Byggmax, bygghemma.se och Polarpumpen.


Bonus Air 10 levereras förprogrammerad för snabb och enkel installation. Och till skillnad från många andra värmepumpar av så kallad split-modell, krävs här endast en VVS-kunnig installatör vid inkopplingen av Invest Living Bonus Air 10. Många husägare vill gärna göra jobbet själva men Olav rekommenderar alltid att anlita god meriterad expertis, icke minst vid val av inkopplingslösning i det oftast unika enskilda huset. Tillgång till expertis är alltid bra, även för att rådfråga om den mest energioptimala driften. 

Grunden för företagets expansion

Säljframgångarna för Invest Living Bonus Air 10 har enligt Olav lagt grunden för företagets fortsatta expansion. Invest Living Scandinavia är numera verksamma även i Danmark, Norge och Finland. Vi märker även ett ökande intresse från länder som Tyskland, Frankrike och Storbritannien för våra lösningar, även här ökar en sund strävan hos husägare att minimera användningen av fossila bränslen för husuppvärmning, säger Olav. Totalt har företaget sedan början av 2000-talet sålt drygt 35 000 värmepumpar.

Utöver de större återförsäljarna arbetar Invest Living framgångsrikt med mindre lokala återförsäljare som ofta själva är installatörer. De vill, enligt Olav, ofta ha med Invest Livings produkter för att kunna erbjuda sina kunder en komplett lösning. Allt fler installatörer har fått upp ögonen för framförallt Bonus Air 10, mycket tack vare den enkla installationen.

Läs mera på.

Miljöteknik i våra hem

2016-12-05

I en uppmärksammad serie med korta och faktafyllda web-TVprogram, presenterar tidningen Veckans Affärer vägledningar inom miljöteknik för alla villaägare med anslaget ”Allt du behöver veta”. I programseriens olika avsnitt kan vi lära oss mera om exempelvis återvinning och avfallshantering, grön el samt om energieffektivisering.

På Invest Living Scandinavia är vi extra stolta över vår medverkan i programmet med anslaget ”Så mycket minskar luftvärmepumpen energianvändningen i din villa”. Följ länken nedan och se detta intressanta avsnitt: http://www.va.se/nyheter/2016/12/02/sa-mycket-minskar-luftvarmepumpen-energianvandningen-i-din-villa/

Med vänliga hälsningar / Best regards

Olav A Brudvik

VD / CEO

Direct +46 491 40 30 10
Mobile +46 708 40 51 01

olav.brudvik@investliving.se

Södra Fabriksgatan 20, 572 36 Oskarshamn
+46 491 40 30 00  /  http://www.investliving.se