Öppna / stäng meny

Invest Living skänker klimatsmart lösning till Värmdö Ridklubb

Välj kategori

2014-05-07

Invest Living skänker klimatsmart lösning till Värmdö Ridklubb

Invest Living skänker klimatsmart lösning till Värmdö Ridklubb

Julen 2012 rasade taket på Evlinge Ridhus in på grund av stora snömängder.


 Anläggningen, som Värmdö Ridklubb hyr av Värmdö Kommun, nyttjas dagligen av hundratals barn och ungdomar, och klubbens alla medarbetare, frivilliga, barn och föräldrar har kämpat hårt för att få verksamheten att återgå till det normala. I samband med att den nya byggnaden skulle tas i bruk bestämde sig ridklubbens styrelse för att söka en mer klimatsmart uppvärmningslösning, vilket också skulle resultera i en minskad energianvändning och reducerad miljöpåverkan. Klimatföretaget Invest Living fick höra talas om ridklubbens situation och valde att skänka tre stycken klimatsmarta värmepumpar till den nya byggnaden:

-  Vår gåva till klubben representerar den självklara uppvärmningslösningen för den här typen av byggnader och bidrar till ett förbättrat inomhusklimat genom effektiva luftfilter och förbättrad luftcirkulation. Dagens eluppvärmning ger klubben höga energikostnader och genom våra värmepumpar bedömer vi att klubbens energikostnader kan halveras, säger Olav A Brudvik, VD på Invest Living Scandinavia AB.

Ridhuset och stallet kräver ingen uppvärmning, detta ombesörjer djuren själva via sin kroppsvärme. Intilliggande kontor, mötesrum, cafeteria och ombytesrum däremot, har i dag direktverkande el och här innebär installationen av luftvärmepumpar en lönsam och klimatsmart lösning som ger resultat snabbt på klubbens ekonomi:

Det svenska värmepumpsföretaget Invest Living Scandinavia fick höra talas om vår situation samt vår målsättning om en ny uppvärmningsform som både skulle minska våra energikostnader och innebära en reducerad miljöpåverkan. De ville glädjande nog vara med och stötta oss, säger Yvonne Anrin, verksamhetschef på Värmdö Ridklubb.

« Tillbaka till nyhetslistan